ASV Eibergen is een atletiekvereniging in Eibergen, gemeente Berkelland. Naast het aanbod van atletiek- en hardlooptrainingen zijn wij in 2019 ook gestart met een aantal wandelgroepen.

Deze wandelgroepen zijn:

  • Sportief wandelen
  • Wandelen met claudicatio
  • Wandelen voor meer lucht.
 
Sportief wandelen
Sportief Wandelen onderscheidt zich van recreatief wandelen door een hoger tempo en uitgebreide aandacht voor looptechniek en lichaamshouding.
Sportief Wandelen is een ideale activiteit voor iedereen die in groepsverband wil wandelen, met als doel verbeteren en in stand houden van fitheid, gezondheid en conditie. Tijdens de training worden er onder deskundige begeleiding wandel- en beweegoefeningen gedaan met aandacht voor; wandelhouding, beweeglijkheid van de gewrichten, balans, coördinatie, kracht en het opbouwen van het uithoudingsvermogen.

Wanneer: De training is op woensdagochtend van 9:00 tot 10:00 uur. In januari 2020 zal er ook een training op zaterdagochtend van 9:00 tot 10:00 uur plaats gaan vinden (mits voldoende belangstelling).
Waar: Atletiekvereniging ASV, Rietmolenseweg 5F, Eibergen
Kosten: Eerst 4 keer gratis, daarna volgt een lidmaatschap bij ASV kosten € 14,50 per maand en bondscontributie € 17,20 per jaar.
Informatie: Wilt u meer weten over sportief wandelen neem dan contact op met Lian Acda, trainer 06-22012408 of Tineke de Graaf, trainer 06-40434255.
 
 
Claudicatio wandelgroep.
 
Atletiekvereniging ASV Eibergen is in april een wandelgroep gestart, in beginsel voor mensen met claudicatio (etalagebenen). Deze mensen hebben bij de fysiotherapie een behandeltraject doorlopen en kunnen als vervolg hierop meetrainen met de wandelgroep.
Maar ook wandelaars met vergelijkbare (chronische) beperkingen of die bv moeten herstellen na een intensieve ziekteperiode, kunnen deelnemen. Vaak is het reguliere wandel aanbod niet voldoende aangepast om deel te kunnen nemen.
 
De wandeltraining is gericht op het verbeteren van het uithoudingsvermogen en loopafstand. Tijdens de training worden er onder deskundige begeleiding wandel- en beweegoefeningen gedaan met aandacht voor; wandelhouding, beweeglijkheid van de gewrichten, balans, coördinatie en opbouwen van het uithoudingsvermogen.
 
Trainen in een groep motiveert en stimuleert om in beweging te blijven. Een groep van 8 deelnemers is enthousiast gestart met de wandeltraining. De trainingen worden ervaren als gezellig en motiverend.
 
Wanneer: De training is op dinsdagochtend van 9:30 tot 10:30 uur
Waar: Atletiekvereniging ASV, Rietmolenseweg 5F, Eibergen
Kosten: Eerst 4 keer gratis, daarna volgt een lidmaatschap bij ASV kosten € 14,50 per maand en bondscontributie € 17,20 per jaar.
Informatie: Wilt u meer weten neem dan contact op met Lian Acda, trainer 06-22012408 of Tineke de Graaf, trainer 06-40434255.
 
Wandelen voor meer lucht
 
Atletiekvereniging ASV Eibergen is in mei gestart met een laagdrempelige wandelclinic voor longpatiënten uit de Achterhoek. Deze wandelclinic was een initiatief van de Sport Federatie Berkelland en Atletiekvereniging ASV. Na de vakanties heeft ASV dit onderdeel in haar wandelprogramma opgenomen.
 
De wandelgroep was in beginsel bedoeld voor mensen met een beperkte longfunctie, die aan hun gezondheid en loopconditie willen werken of hun conditie willen behouden. Maar ook wandelaars met vergelijkbare (chronische) beperkingen of die bv moeten herstellen na een intensieve ziekteperiode, kunnen deelnemen.
 
Vaak is het reguliere wandel aanbod niet voldoende aangepast om deel te kunnen nemen. Samen wandelen stimuleert en motiveert om ook dagelijks meer in beweging te blijven! Het programma is zo ingedeeld dat het geschikt is voor lopers van verschillende niveaus. Plezier beleven aan bewegen in de buitenlucht staat voorop en niet de prestatie.
 
De mensen die nu deelnemen aan de wandelclinic zijn zeer positief over de training en hebben ook voortgang geboekt in hun loopconditie. Omdat we op de atletiekbaan trainen is het ook zeer geschikt voor wandelaars met een rollator.
  
Wanneer: De training is op donderdagochtend van 9:30 tot 10:30
Waar: Atletiekvereniging ASV, Rietmolenseweg 5F, Eibergen
Kosten: Eerst 4 keer gratis, daarna volgt een lidmaatschap bij ASV kosten € 14,50 per maand en bondscontributie € 17,20 per jaar.
Informatie: Wilt u meer weten neem dan contact op met Lian Acda, trainer 06-22012408 of Tineke de Graaf, trainer 06-40434255

 
Onze website maakt gebruik van cookies voor het bijhouden van de bezoekers statistieken. Meer informatie over het hoe en waarom van deze Cookies is beschikbaar in onze privacyverklaring. privacyverklaring Accepteren